Élményfürdős vízi mozgásformák - Kinek, miért ajánlott kipróbálni?

Aqua bike, aqua step, aqua fitness. Ezekkel a sportokkal találkozhatunk leggyakrabban, ha körbenézünk a strandfürdő medencéi között.

Reklám

Bizonyos időközönként, általában óránként lehet csatlakozni a programban résztvevőkhöz. Nem szükséges közel menni. Több olyan fürdőzőt is látni, aki a távolból követi és sajátítja el a gyakorlatokat. Felszerelés sem kell az aqua sportokhoz. Ha valamilyen plusz eszközre van szükség, azt a fürdő rendelkezésre bocsájtja.


Miért népszerűk ezek a vízi sportok?


Mivel a vízben a test könnyebbé válik, az ízületek mentesülnek a terhek alól. Így akik a szárazföldön nem tudnak sportolni, a vízben megtehetik. Jót tesz az izomzat mellett az ízületeknek, javítja az állóképességet, a vérkeringést, sőt még jókedvre is deríti a sportolót. Nem kell hozzá semmilyen előképzettség. Az úszni tudás sem előírás. Ezeket a gyakorlatokat többnyire olyan vízben végzik, ahol leér a fürdőzők lába - próbálja ki itt!Ezekkel a vízi sportokkal fogyni is lehet. Növelik ugyanis a zsíranyagcsere aktivitást.Bármennyire is szomorú, a nyár a végéhez közeledik. Célszerű kicsit újra formába hozni magunkat, hogy a szeptemberrel megbirkózzunk. Ennek az egyik legjobb módszere, ha a fürdőzés alkalmával kipróbáljuk ezeket az aqua sportokat. Kicsit átmozgatjuk a testünket. Még egyszer hangsúlyozzuk, hogy azok is sportolhatnak, akiknek a szárazföldön nehezükre esik, mondjuk futni, biciklizni nem tudnak bizonyos ízületi problémák miatt.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média