Mennyi idő kell, amíg a gyógyvíz kifejti a hatását?

gyógyvíz hatásaA gyógyvíz jótékony hatásairól közölt egy cikket az Origo. Az írásban kitérnek arra, hogy miként gyógyít a gyógyvíz és milyen panaszok kezelésére alkalmas egy-egy kúra.

ReklámA közöltek szerint klinikai vizsgálatok igazolják, hogy a bőrön át felszívódott ásványi anyagok segítségével gyógyítanak a gyógyvizek. Hatásosan. A cikkben dr. Bender Tamás, a Budai Irgalmasrendi Kórház professzora, a Magyar Balneológiai Egyesület alelnöke mondja el észrevételeit.
A balneológiával kapcsolatban közli, hogy fiatal tudományágról van szó, viszont a magyarok ebben is az élmezőnyhöz tartoznak.Térdproblémával küzdő betegeket vizsgáltak„A vizsgálatokban a kontrollcsoport általában melegített csapvízben fürdik. Nemrég végeztünk térdproblémás betegek körében egy olyan vizsgálatot, hogy a csoport fele iszappakolást kapott a térdére, a másik fele pedig egy fekete vazelines, ugyanolyan állagú pakolást. Az iszappakolást kapott csoportnál egyértelműen nagyobb volt a javulás” – idézi dr. Bender Tamás szavait az Origo.Az írásban olvashatunk még arról, hogy az ásványi anyag összetétele határozza meg, milyen problémára ajánlott a gyógyvíz. A legtöbb mozgásszervi panaszok kezelésében a leghatásosabb. Van azonban olyan, amelyik nőgyógyászati és krónikus ideggyulladási problémák gyógyítására, kezelésére is kifejezetten jó.


A szakember figyelmeztet arra: ahhoz, hogy a gyógyvíz hatásos legyen, kúraszerűen kell alkalmazni. Egy hétvége stresszoldásra lehet alkalmas. A gyógyhatáshoz azonban 10-15 alkalmas kúra szükséges. Egyenként 20-40 perces kezeléssel.A társadalombiztosító által támogatott kezelésekről is szó esik. Ahogy több bejegyzésünkben is írtuk, az OEP évente kétszer 15 kezelést támogat.


Még több hasznos információ a gyógyfürdőzésről az Origo oldalán.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média