Így csökkenhet a vérnyomás - szaunával és napozással is edzhetjük a szívet

Újabb érv a strandolás és a napfürdőzés mellett. A napfény csökkenti a vérnyomást, ennek köszönhetően pedig kisebb lesz a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának a kockázata.

Reklám


Az új kutatás eredményei szerint a napfény a stroke elleni küzdelemben is segít. A southamptoni és az edinburgh-i egyetem kutatói arra jöttek rá, hogy a bőrt érő napfény hatására a vérnyomás szabályozásában kulcsfontosságú szerepet játszó jelátviteli molekula szintje megváltozik. Ennek köszönhetően az erek kitágulnak, a vérnyomás pedig lecsökken - világit rá az origo.hu cikke.


Érdemes tehát rendszeresen napfürdőzni, ha tehetjük, menjünk strandolni vagy olyan helyre, ahol akár fedett környezetben a hidegtől óvott helyen élvezhetjük a napfényt. Mondjuk a gyógyfürdők pihenőtereiben.


A szívproblémák megelőzésben segíthet a szaunázás is. Ez ugyancsak edzi az ereket, ezzel együtt a szívet is. A meleg miatt az erek kitágulnak, a hő hatására pedig egyre keményebben dolgozik a szív. Edződik.


A magas vérnyomással küzdők azért csak körültekintően szaunázzanak, kérjék ki orvosuk tanácsát. Akik megelőzésképpen "izzadnának", tegyék bátran. A napozást sem szabad azért túlzásba vinni. Ebben is, ahogy más dolgokban, a mértékletesség lehet célravezető.


Szaunázás, téli-nyári napfürdőzés itt.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média