Érdekességeket gyűjtött a gyógyfürdőkről a Termál Online

Gyógyfürdőkről gyűjtött érdekességeket a Termál Online. Egyebek mellett arról írnak, hogyan lesz szénsav a termálvízben, mióta fizetünk a gyógyfürdőért, és melyik az a hazai fürdő, amelynek a gyógyvizében rekord tartalmú ásványi anyag található.

Reklám



Összesen kilenc érdekességet soroltak fel a hazai fürdőkkel kapcsolatban. Mi csak néhányat említünk. Arról, hogy miként kerül szénsav a gyógyvízbe, azt írják: növények és állatok lebomlása révén. Például a balfi fürdő esetében a víz szénsavassága az egykori Fertő-láp növényzetének és elpusztult állatvilágának a hozadéka.


Arról, hogy mennyi víz van a hévízi tóban, ez olvasható: a legforgalmasabb nyári napokon is 5 ezer 200 liternyi tiszta víz jut minden egyes vízbe merészkedő fürdővendégre.


Bükfürdőről, azaz a büki gyógyvízről így fogalmaznak: A bükfürdői gyógyvíz igazi rekorder, méghozzá nemzetközi szinten is. Ritka ugyanis az ennyire magas ásványianyag-tartalmú vízzel rendelkező fürdőhely. Az üdülőhelyen feltörő termálvíz literenkénti oldott ásványianyag-tartalma ugyanis meghaladja a 16 ezer milligrammot. A hazai fürdők többségében ez 1-2000 mg/liter.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média