Hungarikum lehet a magyar fürdőkultúra - ezek a lehetséges fejlesztési irányok

Szombathelyen tartotta közgyűlését a Magyar Fürdővárosok Szövetsége. Az eseményen a lehetséges fürdőfejlesztési irányokról is tanácskoztak.

Reklám


A közgyűlésen Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, a szövetség alelnöke köszöntötte a megjelenteket.

A fürdőfejlesztések lehetséges irányairól dr. Kiss Ferenc, a Magyar Fürdőkultúra Kft. igazgatója beszélt. Úgy véli, az Új Széchenyi Tervnek köszönhetően fellendültek a fürdőfejlesztések, ám ez nem minden esetben jár megfelelő eredménnyel. Elmondta: egyformák a fürdőépületek, a települések jellegzetességei nem köszöntek vissza az építészeti megoldásokban, amelyekre viszont egyes esetekben a gépészethez képest túlságosan sokat költöttek.


A fejlesztési tervben a fürdők most ugyancsak hangsúlyosak, de a forrás a korábban elkövetett hibák kijavítására megy el - közölte dr. Kiss Ferenc szavait a Vas Népe.


Ma Magyarországon minden tízedik településen van fürdő - ez azonban nem sok, véli a szakember. Az, hogy ezek közül nem mindegyik eredményes, az annak köszönhető, hogy a szolgáltatások között nem jelenik meg más a turisztikai kínálatban. Így például sportolási lehetőség, gyógyászat.


A szakember úgy látja, hogy az egymáshoz közeli településen lévő fürdőknek együtt kellene működniük. Példaként említette a közös marketingtevékenységet és a beszerzést.


Dr. Kiss Ferenc kezdeményezte, hogy legyen a magyar fürdőkultúra hungarikum, az erről szóló jogszabály már előkészítés alatt van.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média