Kempingezni volt már? Mutatunk néhány tippet, miért érdemes kipróbálni

A kempingezést sokan alapból elvetik, amikor a nyaralást fontolgatják. Pedig érdemes átgondolni, milyen előnyökkel jár, ha az ilyen típusú kikapcsolódást választjuk.

ReklámElőször is olcsóbb, mint egy szálloda. Természetközeli és segít a tökéletes kikapcsolódásban. Számos egészségügyi előnye is van annak, ha kempingezni megyünk. Egy friss tanulmány szerint a kempingezők könnyebben visszaállíthatják az alvásuk ritmusát. Sokkal kialvattabban térhet vissza egy kempingező a nyaralásból, mint egy szállodában pihent vendég. Miért? A természetközeliségben érdemes a választ keresni. A belső órát szinkronizálja a természetes fény. A világos és a sötét állítja vissza a ritmust. A lakott övezetekben található szállodákban több a mesterséges fény, így az alvás ritmusa sem javul egy-egy nyaraláskor.


A kempingezéskor boldogabbak vagyunk. A szerotoninszint megemelkedik a természetben felvett oxigén hatására. A sok napfény és a fokozott fizikai aktivitás is hozzájárul ehhez.


Kempingezéskor elkerüljük a gyorséttermeket, gyakrabban készítünk olyan ennivalót, ami nem tartalmaz mesterséges anyagokat.
A családokat, a barátokat is jobban összehozza egy kempingezés. Ilyenkor rá vagyunk kényszerítve a személyes kommunikációra. Másrészt a munkából is könnyebben kiszakadunk, mivel nem vesz minket körbe mindenféle high-tech kütyü. Könnyebben ráhangolódunk a természetre. Ha pedig olyan kempinget választunk, ahol gyógyfürdőben is lazíthatunk, plusz élménnyel gazdagodunk.


Bükfürdőn, a Termál Gyógykempingben lehetőség van arra, hogy a szomszédos fürdőben, strandon lazítsanak, szórakozzanak a vendégek. Itt háromhektáros terület segíti a feltöltődést - olvasható a kempinget bemutató oldalon. A büki kempingben a lakókocsival érkezők és a sátrazók is találnak maguknak helyet.
Szuper lehetőség tehát a kempingezés a spontán utazóknak. Csak egy sátor kell, és már indulhat is a kikapcsolódás. A Bükfürdőre látogatók a gyógyvizes élmények mellett kirándulhatnak is. Közel van Kőszeg, Szombathely és az osztrák határ is.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média