Csontritkulás kezelése és megelőzés - mindkét esetben segít a gyógyvíz

A csontritkulás kezelése, megelőzése csak tudatos életmóddal lehetséges. Ezt fontos tudni a hölgyeknek, hiszen nagy százalékukat érinti a probléma. Ezért sokukban merül fel a kérdés már fiatal korban: vajon nála is kialakulhat-e csontritkulás.

Reklám

Ez számos tényező függvénye és nehéz is előre megmondani. De azért, hogy minimálisra csökkentsük a kialakulás lehetőségét, figyeljünk oda a megelőzésre.


A csontritkulás megelőzésében a kalciumnak van hatalmas szerepe. Ebből adódik, hogy olyan élelmiszereket, italokat fogyasszunk, amelyek bővelkednek ebben. Ügyeljünk arra is, hogy a D-vitaminból se legyen hiány a szervezetünkben, hiszen ez egyebek mellett abban is segít, hogy beépüljön a csontokba a kalcium. Már fiatal korban kell arra figyelni, hogy a csontok erősek legyenek. Ez a táplálkozással megy a legegyszerűbben. Arra is figyeljünk, hogy olyan ételeket, italokat keveset fogyasszunk, amelyek akadályozzák a csonterősödést. Azaz a kalcium beépülését. Hanyagoljuk például az alkoholos italokat és a kávét, és dohányozni sem ajánlott.


A csontépítésben a gyógyvíz is segít. Léteznek olyan összetételű vizek, amelyekkel kimondottan jó eredmény érhető el a megelőzésben, a csontritkulás kezelésében is. Erről részletek itt. Érdemes azt is tudni, hogy a csontképzésben a mozgásnak is nagy szerepe van. Tehát a megelőzés érdekében iktassunk be a mindennapokba egy kis testmozgást.


Ha nehezünkre esik sportolni, próbáljunk ki a vízben végezhető mozgásformákat. Itt ugyanis könnyebbé válnak a szárazföldön nehéznek tűnő gyakorlatok is.

Ha már kialakult a csontritkulás

Megijedni nem kell! A betegség kezelhető. Gyógyszeres és természetes kúrákkal karban tartható a probléma. Ehhez azonban szakértőre van szükség. Tudj meg még többet a tünetkeresőnkben!

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média