Kempingezni volt már? Kipróbálná?

Egyeseknek a kempingekről a régi, rossz minőségű szállások jutnak eszükbe, az évek során azonban nagy változások történtek. Nem hiába kedvelik annyira az külföldi turisták.

ReklámA holland, osztrák, német turisták körében még mindig kedvelt tavaszi, nyári és őszi kikapcsolódás a kempingezés. A korábbi évekhez képest nagyobb jelentőséggel bírnak a termálfürdők közelében létesített kempingek. Többnyire olyan helyet választanak az utazók, ahol aktív és passzív egészségmegőrző programokra is lehetőség van. A legtöbben kerékpárt is hoznak, a napi sportot pedig a gyógyvízben lazítva vezetik le. Gyakran a wellness része ilyenkor a szaunázás is. A külföldi turisták körében a nyugat-dunántúli kempingek rendkívül kedveltek. A büki gyógyvíz különösen vonzza az utazókat.


A kempingbe olyan családok, párok utaznak, akik individuális pihenésre vágynak. Szeretnek kiszakadni a nyüzsgő hétköznapokból, közben azért közösségben is maradnának. A legkedveltebb időszakok a nyári hónapok, amikor strandolni is lehet.


Egyesekben a rossz minőségű vizesblokkok képe él a kempingekről. A népszerű helyek többsége azonban nem engedheti meg magának, hogy színvonalon aluli kínálattal várja a vendégeket. Különösen az olyan helyeken ügyelnek a kemping évről-évre történő fejlesztésére, ahol egyébként is óriási vendégforgalom van.


Miért lehet újra népszerű a kempingezés? Talán mert az egyik legolcsóbb szállásforma, ám lehetőség van ugyanúgy igényes környezetben pihenni. Lehetőséget ad az aktív kikapcsolódásra. Akár a szállodákhoz hasonlóan szervezett programokon is részt lehet venni.


Nézzük, mennyibe kerül egy éjszaka a kempingben:A bükfürdői Termál Gyógykempingben egy felnőtt napidíj 10 euró, három éves korig a gyermekeknek ingyenes, háromtól tizenhat éves korig 5 eurót kell fizetni naponta. A kempingbe háziállatot is vihetünk. Naponta ezért 2,3 eurót kell fizetni. Ezen felül a területhasználatért, az áramért is fizetni kell. A kiadások ellenére mégis úgy tűnik, rendkívül kedvező üdülési forma a kempingezés.


Természetesen a kemping lakóinak különböző fürdő-kedvezmények járnak. A Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum oldalán olvasható, hogy a kemping lakói belépési lehetőséget kapnak a fürdő területére, akár naponta többször is igénybe vehetik a gyógy- és strandfürdő szolgáltatásait. Tájékozódjon a lehetőségekről még többet itt!

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média