Vonattal utazni a fürdőre - új és már létező lehetőségek

GysevA térség termálfürdőinek elérhetősége is javulna a Vas megye-Burgenland Vasút Részvénytársaság által tervezet új szakasz kiépítése után. A vonal főként a Bükfürdőre és Sárvárra utazókat érintené.

Reklám

A tervek készen állnak, már csak forrást kell gyűjteni a várhatóan 20 milliárd forintba kerülő beruházáshoz.
A fejlesztésnek köszönhetően még könnyebben juthatnak el az osztrák szomszédaink a Vas megyei fürdőkre. Az Ausztriában manapság is népszerű magyar gyógyfürdők és élményfürdők így környezetbarát módon, autó nélkül is megközelíthetőek lesznek. A tervek szerint Kőszeg és Oberpullendorf, Szombathely és Oberwart között épülne a vasútszakasz.


A Vas Népe közlése szerint az útvonal a következő lesz: a Szombathelyt Oberwarttal összekötő nyomvonal az állomásról dél felé indul, majd nyugatra fordul, keresztezi a 86-os főutat és a határ felé veszi az irányt. A Kőszegről Oberpullendorf felé kiépítendő vonal a határ térségében alagúton halad majd tovább osztrák oldalon a kisváros irányába.


A vonatközlekedés és a fürdőzés összekapcsolására jelenleg is van lehetőség. Például idén augusztus 1-jétől a Bükfürdőn megváltott, teljes árú, Bükfürdő kiindulási állomásról induló és oda visszatérő menettérti menetjegy árából – azzal a feltétellel, hogy a menettérti utazás mindkét viszonylatban azonos napon történik – 33 százalék kedvezményt nyújt minden érvényes Bükfürdő Card-dal rendelkező személy, illetve a vele együtt utazó, teljes árú, menettérti jegyet vásárló személyek számára - közölte a GYSEV Zrt.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média