Csontritkulás és ízületi gyulladás - van, hogy egyszerre jelentkeznek

A hölgyeknél gyakrabban jelentkeznek ízületi fájdalmak, és a csontritkulás is főként a nőknél fordul elő. Hogyan kezelhető a probléma?

ReklámAz ízületi gyulladással és a csontritkulással is küzdő hölgyek jelentős fájdalmakat tapasztalhatnak. Nekik a gyógyvíz és a gyógyfürdős kezelések jelenthetnek némi segítséget. Főként a csípő, a csukló és a deréktájékon jelentkeznek a tünetek. A fájdalom mellett akár a mozgás is korlátozódhat, ezzel jelentősen romlik az életminőség.


A gyógyvíz mindezen segíthet. Igazolt tény, hogy egyes gyógyvizek a csontritkulás kezelésében rendkívül hatásosak. De nem csak a csontritkulás tünetei kezelhetők gyógyfürdőben. Egyes itt kérhető gyógyászati szolgáltatások az ízületi gyulladás, azaz az arthritis okozta tüneteket is kezelik. A gyulladás csökkentése után gyógytorna, fizioterápia, gyógyvíz, elektroterápia segíthet.


A gyulladás csökkenthető borogatással, jegeléssel és erre alkalmas gyulladáscsökkentő gyógyszerekkel. Csakis a diagnózis felállítása után, orvos javaslatára lehet gyógyvizes fürdőzésben részt venni. A legmodernebb gyógyfürdőkben szakorvos segíti a betegeket, így a kezelés és az orvosi vizsgálat is egy helyen történhet. Nem kell utazgatni.


Érdemes tudni, hogy az egyes ízületi problémákat gyógyító kezeléseket a társadalombiztosító támogatja. Korábban már összegyűjtöttük, mely szolgáltatások vehetők igénybe kedvezményesen. Íme.


Ha nem múló ízületi fájdalmat tapasztal Ön is, netán mellé duzzanat és bepirosodott bőr is társul, látogasson el szakorvoshoz és kérje ki a tanácsát a fürdőgyógyászati ellátásokról.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média