Ennyibe kerül egy nap a gyógyfürdőben - olcsóbban ki lehet jönni, mint amennyit átlagban költenek a magyar családok

Ennyit költenek a magyar háztartások egy napos utazásra. Kiszámoltuk, mennyibe kerül egy családnak egy gyógyfürdő kikapcsolódás étkezéssel, belépővel, útiköltséggel.

ReklámA Magyar Turizmus Zrt. által közöltek szerint a legtöbben az 1-3 éjszakás pihenést választják kikapcsolódásként. Tavaly a megkérdezettek csaknem 70 százaléka tett így, pár napot töltött belföldön pihenésként. A Balaton után Közép-Magyarország mellett a Nyugat-Dunántúl volt a legnépszerűbb.


Sokan választják az egynapos kikapcsolódási lehetőségeket is. Többen például gyógyfürdőben töltik el a szabadnapjukat. A felmérésből kiderült, hogy a magyar háztartások 73,3 százaléka vett részt egynapos belföldi utazáson. Azt is megtudtuk, hogy az átlagos költségkeret egy belföldi, egynapos utazás esetében 3 ezer 663 forint. A többnapos belföldi utazásánál fejenként 3 ezer 928 forint. Nézzük ehhez a költségeket.Egy gyógyfürdő belépő ára legfeljebb 2 ezer 500 forint. Családi, diák és nyugdíjas kedvezmény általában igénybe vehető. Így marad nagyjából ezer forint. Ezt lehet étkezésre vagy bizonyos gyógyfürdős kezelésekre fordítani. Egy család esetében - két felnőtt, egy gyermek - a napijegy 5 ezer 700 forint. A keret ebben az esetben átlagosan 10 ezer 989 forintra jön ki. Ez azt jelenti, hogy az utazásra, étkezésre vagy egyéb szolgáltatásokra nagyjából 11 ezer forintot lehet költeni.

Körülbelül 100 kilométer távolságból érkezett vendégek útiköltsége 6 ezer forint - ha autóval érkeznek. Ebben az esetben marad 5 ezer forint étkezésre, egyéb gyógyfürdős szolgáltatásokra.Mutatjuk, hogy a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrumban milyen plusz szolgáltatások vehetők igénybe, és mennyibe kerülnek ezek.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média