Szeretjük a gyógyvizet, egyre többen wellnesselünk

Egyre többen használják ki az itthoni wellness lehetőségeket. Januárban 529 ezer vendégéjszakát töltöttek a belföldi vendégek a hazai szállodákban. De mennyibe kerül egy éjszaka és milyen kategóriájú szállásokat keresünk?

Reklám



A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adataiból az látszik, hogy a belföldi mellett a külföldről érkező turisták száma is növekedett. Főként a német, az olasz és az orosz vendégek voltak túlsúlyban januárban. Egy korábbi kutatásból látszik: az orosz turisták többsége a gyógyfürdőket látogatja. Az ország több népszerű fürdőjébe térnek vissza rendszeresen. Hévíz mellett Bükfürdő is rendkívül keresett körükben.


Az orosz vendégéjszakák száma egyébként 34 százalékkal növekedett az év első hónapjában.


A gyógyvizek népszerűségét jelezheti az is, hogy a kiemelkedő forgalmat regisztráló 5 és 4 csillagos szállodák mellet a gyógyszállodák szobakapacitás-kihasználtsága is átlagon felüli volt a vizsgált időszakban.


Az árakat vizsgálva kiderült: egy szállodai szoba átlagos ára 15 ezer 176 forint. A kimutatásból továbbá az is látszik, hogy a belföldi turizmusban nagy szerepe van a SZÉP-kártyának. Mind szálláshelyfoglalás, mind fürdőbelépő vagy fürdőszolgáltatás vásárlásakor. Nézze meg, milyen wellness szolgáltatásokért fizethet SZÉP-kártyával!


A KSH közölte: a belföldi vendégek az év első hónapjában 785 millió forint értékben fizettek ezzel a fizetőeszközzel a szálláshelyeken.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média