Ez mindenkinek használ - sószoba a gyógyfürdőben

medical wellness BükfürdőA sóterápia az egyik leghatékonyabb gyógyítási módja az allergiának. A sószobában ugyanis a sókristályok bejutnak a tüdőbe, ott pedig meggátolják, hogy a baktériumok, allergének kifejtsék a hatásukat.

ReklámA sóterápia hatása már egy kezelés után érzékelhető. Allergiásoknak, asztmásoknak viszont ajánlott rendszeresen alkalmazni például a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrumban igénybe vehető szolgáltatást.A sós levegő edzi a tüdőt. Akik bizonyos időközönként járnak sószobába, sóbarlangba, kevesebbszer szenvednek légúti megbetegedésektől és a tüdőproblémák is elkerülik őket.


Emiatt ajánlott az allergiásoknak, asztmásoknak, légcsőhuruttal és arcüreg problémákkal küzdőknek is. Segíthet a köhögés csillapításában és a szénanátha leküzdésében is.


A házipatika.com oldalán olvashatunk még több hasznos információt a sós levegőről és a sóbarlangokról.
Magyarországon csaknem 300 ezerre tehető az asztmások száma. Az arányuk évről évre növekszik - írtuk korábban. Nem csak gyermekkorban alakulhat ki allergia, így a megelőzésre is nagy hangsúlyt érdemes fektetni.


A középkorukban járók között is egyre többen szenvednek légúti érzékenységtől. Így akik gyógyfürdőben járnak, próbálják ki a sószoba jótékony hatásait. Ha tehetik, rendszeresen alkalmazzanak sóterápiát.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média