Gyógytorna a víz alatt - Kinek ajánlják?

A szárazföldi bizonyára ismertebb, mint a vízi gyógytorna. Kevesen tudják, hogy a vízben végzett torna legalább annyira hatékony gyógyító módszer, mint a hagyományos verzió. Sőt.

Reklám

A vízben könnyebb a mozgás, így azok is alkalmazhatják ezt a kezelési módszert, akik a szárazföldi gyógytorna gyakorlatokat nem tudják végezni.
A vízben is hasonló mozgásokat végeznek a tornázók. Erősítik az izmokat, mozgatják az ízületeket. Különféle szivacsok segítségével még a vízfelszínen is lehetőség van a gyakorlatok elvégzésre.Milyen betegségek, problémák esetén ajánlott a víz alatti gyógytorna?Szinte minden esetben ajánlott, kiválóan erősíthetőek az izmok, például a gerincproblémákkal küzdőknél a hát izomzata. Az ízületi problémák kezelésénél is hatásos, de alkalmas a keringés fokozására és az állóképesség is növelhető vele.A víz tehermentesít, emiatt például a térdproblémával küzdők is könnyebben rehabilitálhatóak. Ugyanígy a gerinc is tehermentesíthető a víz segítségével. Így akik nehezen tudnak szárazföldi gyakorlatokat végezni, próbálják ki a víz alatti gyógytornát.A víz alatti csoportos gyógytorna támogatott. A kezelések szerepelnek a gyógyfürdők támogatott fürdőgyógyászati ellátásai között. Erről részletesen itt olvashat.

 


Hol vehetők igénybe az ilyen típusú kezelések? - A javaslatokért klikk ide.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média