Sokat fáj a feje? Lehet, hogy ez segít

masszázsA rendszeresen visszatérő fejfájás sokaknak megnehezíti a napjait. Számos esetben a stressz, esetleg a frontok a felelősek a fejfájásért. A probléma viszonylag egyszerűen kezelhető.

ReklámAmennyiben a nyaki izom feszülése miatt érezhető a fejfájás, akkor az egyik leghatékonyabb gyógymód a masszázs. A stresszes eredetű fejfájásokért legtöbbször a nyaki izmok megfeszülése a felelős. Ugyanígy a hideg-meleg frontokra érzékenyek is tapasztalhatnak hasonlót.


Érdemes figyelni az aktuális fronthatást, hogy felkészüljön az egyes tünetek kezelésére. A várható fronthatásról itt olvashat. A jelentkező tünetek kezelésének lehetőségei ugyanitt.


A fejfájás enyhítésére alkalmas a svédmasszázs. Egy ilyen kezelés nagyjából 30 percet vesz igénybe. A teljes testre kiterjedő gyógymasszázs 1 órás. Ahogy más kezeléseket, úgy a masszázsokat sem szabad túlzásba vinni. Heti egy-két alkalmat javasolnak. Egyébként izomláz alakulhat ki. A bizonyos területekre célzott masszázsok, így a nyaki masszázsok akár napi rendszerességgel is kérhetők. Azoknál, akiknél visszatérő tünet a nyaki izmok feszülése, vegyék igénybe többször az ilyen típusú masszázsokat. A hosszú távú panaszmentesség csakis rendszeres kezeléssel érhető el.
A lapocka területének és a nyakizmoknak a teljes átmozgatása segíthet.


Hogyan teszi a masszőr mindezt?


Öt alapfogást használnak. A legnépszerűbb talán a dörzsölés és a gyúrás. Egy ilyen kezelés alkalmával ütögetést, simítást és rezegtetést is rendszeresen használnak.


Ha gyógyfürdőbe, wellness fürdőbe látogat, és gyakran tapasztal izomfeszülést, netán ebből eredő fejfájást, akkor ajánlott kipróbálni a célzott masszázsokat. Itt megteheti!

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média