A legtöbb bevételt produkáló fürdők egyike a sárvári

Sárvár – Gyógyvarázs királyi köntösben, ezzel a címmel tartott előadást Máhr Tivadar alpolgármester május elején a Sárvári Páneurópa Klubban. 

Reklám

Máhr Tivadar elsőként a város hazai idegenforgalmi palettán elfoglalt helyéről beszélt. Mint mondta, több szempontból is megközelíthetjük a kérdést.

- Egyrészt a vendégéjszakák száma, az, hogy mennyi látogató érkezik a városba, fontos mutatószám. De egy másik érdekes adat, hogy melyek a legtöbb árbevételt elérő fürdők. 2013-ban a harmadik, 2014-ben pedig már a második helyen volt a sárvári fürdő árbevétel szempontjából. Tehát, amíg évek óta stabilan a hetedik leglátogatottabb város Sárvár, addig a fürdőnk szinte a legjobb árbevételt produkálja. Úgy látom, hogy növekvő pályán, stabil körülmények között tudunk dolgozni, és a városunk továbbra is kedvelt a turisták körében – mondta az alpolgármester.

Máhr Tivadar leszögezte, a kiemelkedő mutatókat a sárvári fürdő 2002-es fejlesztése alapozta meg. A szálloda és a kemping, valamint a családi fürdőszárny megépítése, továbbá a fürdő attrakcióinak bővítése szintén nagy mértékben hozzájárult az eltöltött vendégéjszakák és a fürdőbe látogatók számának növekedéséhez.

A 17 jelenlegi gyógyhely és a címért versengő további 5 település az európai uniós kasszából a gyógyhelyfejlesztési programon keresztül is támogatáshoz juthat. Sárvár már elkészítette a Gyógyvarázs öt csillagban elnevezésű programját, amely által további infrastrukturális fejlesztések megvalósítására remél támogatást.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média