Hova megyünk lazítani? A wellness hétvége nagyon megy

Kiderült, hogy főként a harmincas vagy középkorú városi hölgyek foglalnak szállást. A balatoni régiós családi utazás mellett sokan a wellness hétvégéket keresik.

Reklám

A jó minőségű szálloda és a félpanziós ellátás a "sláger". Sokan indulnak a nyugati régióba kikapcsolódni, és az is feltűnő, hogy egyre igényesebb a magyar utazó - közölte a Szallodak.hu.


Az online kérdőívet 7 ezer 249 személy töltötte ki. A válaszadók 86,15 százaléka tervez idénre utazást. Sokan mennek a párjukkal, 53,91 százalék, míg családostól 45,58 százalék indul útnak.


A cél a legtöbbeknél a wellness, 46,18 százalék döntött így. Aktív pihenésre pedig 10,49 százalék vágyik. Megtudtuk azt is, hogy leginkább szállodában foglalunk helyet, főként a négycsillagosakat részesítjük előnyben. A szállás kiválasztáskor pedig számít a wellness szolgáltatások megléte, így 16,3 százalék nyilatkozott.


Az is kiderült, hogy kicsivel kevesebb, mint 32 százalék 40-60 ezer forint tervez elkölteni, 100 ezer forint felett 10,96 százalék fizet a szállásért.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média