Egyre többen gondolnak az egészségükre - sokan járunk gyógy- és wellnessfürdőbe

Nagyon szeretünk fürdőzni. Tavaly 31 millió látogatót fogadtak a hazai fürdők. Bükfürdőn például évente nagyjából 900 ezer jegyet értékesítenek. Ebből is látszik, mennyire népszerű a gyógyfürdőzés és a wellness. 

Reklám

 

Egy, a napokban tartott sajtótájékoztatón hangzott el, hogy 2013-ban 31 millió látogatót fogadott Magyarország mintegy 200 turisztikailag is jelentős fürdője, amelyekben a következő uniós költségvetési ciklusban is folytatják a fejlesztéseket. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára, Horváth Viktória elmondta: a hazai turizmus egyik legfontosabb terméke az egészségturizmus, amiből 150 milliárd forintnyi költés kerül a gazdaságba jórészt a hazai gyógyfürdők, gyógyvízalapú szolgáltatások révén. Hozzátette: mióta mindhárom SZÉP-kártya zsebből lehet fürdőbelépőre költeni, 2013 után az idén is 20 százalékkal nőtt a fürdővendégek száma és a SZÉP-kártyás költések értéke.

Többször írtuk már, hogy SZÉP-kártyával számos szolgáltatás vásárolható. Strand- és fürdőbelépő, wellness, de még a társadalombiztosító által támogatott kezelések önrésze is fedezhető belőle. Erről részletek itt.

Érdemes továbbá megemlíteni, hogy a fürdők rendszeres akciókkal várják a vendégeket és a fejlesztésekre is rendkívül sokat áldoznak. Ezentúl pedig a fürdőzők a választásuk előtt is meggyőződhetnek arról, milyen fürdőbe mennek kikapcsolódni. Az NGM és a Magyar Fürdőszövetség 1-5 csillaggal minősíti azokat az élményfürdőket, gyógy-, wellness, illetve orvosi wellness fürdőket, strandfürdőket és uszodákat, amelyek csatlakoznak a minősítési rendszerhez. Október-november folyamán várható az első hivatalos minősítés és remélik, hogy a közel 200 állandó és időszakosan üzemelő fürdő legalább harmada csatlakozik - ezt Juhász Szabolcs, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára mondta.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média