Gyerekek és a szauna - érdekes olvasnivaló

szauna vödörAnnak néztünk utána, milyen szaunázási szabályok vonatkoznak a gyerekekre. Találtunk hasznos információkat.

ReklámHa a finn szokásokból indulunk ki, akkor a szaunázásnak nincs alsó korhatára. Ott ugyanis már csecsemőkortól szoktatják a gyerekeket a szaunázáshoz - kis túlzással. Egy kutatást is végeztek azzal kapcsolatban, hogy a forróság milyen hatással van a kicsikre. Kiderült, hogy a szaunázás a gyerekekre nézve sem ártalmas. Sőt.


Itthon is több szaunázást kedvelő felnőtt viszi a gyermekét szaunába. A legtöbb helyen az alsó korhatár 3 év, de főként az számít, hogy a kicsi szobatiszta legyen. Sokszor a gyerekek játéknak fogják fel a szaunázást. Például az "izzadáshoz" kapcsolódó merülő fürdőzés nekik jó kis játék.
Fontos azonban megjegyezni, hogy a szaunázáskor szükséges a folyamatos felügyelet. Ugyanígy a merülő medence használatakor is.


A szaunázás.hu oldalon olvashatunk számos hasznos információt a gyerekek és a szaunázás kapcsolatáról. Kiderült, hogy a gyerekek számára ez egyfajta edzés, a szaunázás hatására növekszik a fertőzésekkel szembeni ellenálló képesség.


Ugyanitt olvasható, hogy vannak olyan gyerekek, akiknek bizonyos növekedési szakaszokban rendezetlen a vérkeringésük, amely pedig a rendszeres szaunafürdők hatására javulhat.


Nézzen körbe a szaunavilágban!

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média