Többen mennek wellnesselni a szabad vasárnap hatására?

A Magyar Fürdőszövetség szerint igen. Sőt, múzeumba és állatkertbe is többen járnak majd március közepétől, ahogy kirándulni és a szabadban feltöltődni is. Legalábbis az egyes szervezetek vezetői így vélekednek.

Reklám

A szabad vasárnap új lehetőségeket teremt a turizmusban. Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára azt mondta: a szállodaiparban és a vendéglátásban dolgozók, azaz a turisztikai szakma egyetért a pihenőnap bevezetésével, a szabad vasárnap ugyanis a szabadidő-turizmus fellendülését vetíti előre.

Ruszinkó Ádám úgy fogalmazott: a motivált munkavégzéshez szükség van a feltöltődésre, amihez a vasárnapi pihenőnap bevezetése is hozzájárulhat. A helyettes államtitkár kitért arra is, hogy a kormány a SZÉP-kártya rendszer megerősítésére törekszik a rekreáció elősegítése érdekében, ami idén is megtartja kedvezményes adózását.

A sajtótájékoztatón a szabadidő- turisztikai ipar ismert szereplői, a múzeumok, a fürdők és az állat- és növénykert képviselői egyetértettek abban, hogy a szabad vasárnapok bevezetésével megélénkül a forgalmuk, nőhet a látogatottságuk - tájékoztatott a kormany.hu.

Juhász Szabolcs, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára ismertette, hogy a mintegy kétszáz magyarországi fürdőhely jelentős nemzetgazdasági értéket képvisel: a szektor fürdőszolgáltatásból származó bevétele megközelíti az évi 50 milliárd forintot, a látogatóik száma meghaladja a 30 milliót. Ezt a fürdők az elmúlt 3-4 évben folyamatosan tartani tudták. Az egészségturizmushoz is jelentős hozzáadott értéket képviselnek. Úgy vélte, a kereskedelemben bevezetendő vasárnapi zárva tartás a szabadidő eltöltésére ösztönzi majd a családokat, a szövetség a fürdők forgalmának élénkülésére számít, és 20 százalékos bővülést vetít előre a SZÉP-kártyák felhasználásával.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média