Gyerekek és a szaunázás

Ahogy a felnőttek szervezetére, úgy gyermekekére is jótékony hatással van a szaunázás. Már kis gyermekkorban megismertethetjük velük az "izzadást".

Reklám

Arra azonban figyeljünk, hogy a szabályokat ők is betartsák. Nem ritka manapság, hogy a családok egy wellness hétvége alkalmával együtt szaunáznak. Számos hotelben, fürdők szaunáiban létezik családi szauna-időszak. Ilyenkor csak a gyermekek és a szülők használhatják a kabinokat.A gyerekek egyébként szeretik a szaunázást - erről számolnak be azok a szülők, akik a gyerekeikkel már megismertették mindezt.A szaunazas.hu oldalon olvashatjuk, hogy a gyerekek szervezetét is éppúgy edzi a szaunázás, mint a felnőttekét. A rendszeres szaunázásnak köszönhetően erősödik az immunrendszerük és a fertőzésekkel szemben is ellenállóbbak lesznek. Olvasható: vannak olyan gyerekek, akiknek bizonyos növekedési szakaszokban rendezetlen a vérkeringésük, ami pedig javulhat a rendszeres szaunafürdők hatására.


Ezek mellett segíti a gyerekeket is lazításban, ami a sok, őket ért hatás miatt ugyanúgy fontos.


Ajánlások szerint tehát nyugodtan szaunázzunk a gyermekekkel és a tizenéves fiatalokkal is. Az alsó korhatár azonban három év. Fontos, hogy a tisztasági szabályokat már be tudják tartani a kicsik, és valamennyire tisztában legyenek azzal, miért is hasznos a szaunázás.Kipróbálnád? Nézzen körbe a szaunavilágban!

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média