D-vitamin-gyűjtés a gyógyfürdőben

napfény, D-vitaminA tél vége közeledtével a kevés napfény miatt fáradékonyabbak és kedvetlenebbek vagyunk. Nem meglepő, hogy ilyenkor kevesebb az energiánk. A szervezet tartalékai ugyanis kimerülnek, így azok pótlása rendkívül fontos.

Reklám


Sokan tudják, hogy napfény hatására a szervezetben D-vitamin termelődik. A megfelelő D-vitamin szint létfontosságú az ember számára, így aki tehetik, egy gyógyfürdőzés alkalmával használja a medence azon részeit, ahova jut bőven napfény télen is. Több gyógyfürdőben a hideg időben is van lehetőség kinti fürdőzésre. Ahol viszont nem lehetséges ez, ott az üvegfelületen beszűrődő napfényben fürdőzve is lehet egy kis D-vitamint gyűjteni.


Ez a vitamin valójában egy hormonszerű anyag, amely a bőrben keletkezik UV fény hatására.


Magyarországon nagyjából a lakosság 70 százaléka szenved D-vitamin hiányban a téli időszakban. Érdemes tehát pótolni a szervezet vitaminhiányát.

A gyógyfürdőkben lehetőség van a vitamin és ásványi anyag hagyományos felvételére is. Azaz a gyógyvízben található összetevők hasznosítására. Emellett persze érdemes napfényben is fürdőzni és úgy "begyűjteni" például a D-vitamint.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média