Nyakropogás - ez az oka

A merev tartás hatására a nyakunk megfeszül. Hosszan tartó ülés, irodai, monitor előtti munka során gyakran találkozhatunk a tünetekkel. Úgy érezzük, hogy a nyakunk merev, és egy kis mozgatás jól esne. Ilyenkor jobbra és balra döntjük a fejünket, és nem ritkán roppanást hallunk. Mitől van ez?

Reklám


Nem feltétlenül adhat ez okot az ijedségre. Viszont jó azért figyelni a testünk jeleit. Ilyenkor a csigolyák között, mellett légbuborékok keletkeznek, amelyek feszítik, nyomják a körülöttük lévő területet. A mozgatás hatására ezek kipukkannak, ami azt eredményezi, hogy enyhül a nyomás, így újra fittebbnek érezhetjük magunkat. Főként merev tartás esetén figyelhetjük meg ezt a jelenséget. Ekkor ugyanis nincs mozgásban a nyak, könnyebben képződnek buborékok.


Ropog a nyakam! - Ez igazából nem roppanás


Szóval természetes dolog, hogy a keletkező buborékok miatt többször úgy érezzük, hogy ropog a nyak. Ez igazából nem roppanás. Mindenesetre mozgatni rendszeresen kell a nyaki izmokat. Erre legalkalmasabb egy gyógyfürdőben eltöltött nap. Masszírozó vízsugár vagy egy hagyományos masszázs csodákra képes.

Próbálja ki ezeket.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média