Szauna etikett - szokások és tévhitek a szaunákról

szauna - BükfürdőSzokások és tévhitek a szaunákról. Tévhit, hogy egyes országokban, például Törökországban nyilvános szaunában vitatnák meg az üzleti ügyeket.

Reklám


Finnországban nem állnak a havas táj közepén a szaunák. Az ott pihengetők pedig nem rohannak ki a hóba meztelenül hűsíteni. Északon a szaunák 99,99 százaléka a házban van, nyaralókban - pontosabban telelőkben. A meztelen szaunázás is érdekes téma. Általában nem szaunáznak együtt a férfiak és a nők. Erre kivételek a házaspárok és a privát szaunák. Az etikett szerint: ha mindkét nem jelen van a szaunában, akkor felváltva kell látogatni a kabint. Finnországban egyébként meztelenül illik szaunázni, ha valaki így tesz, akkor arra figyeljen, hogy ne bámuljon. Ez ugyanis illetlenség.
Zuhanyzás után lehet csak bemenni a szaunába és csak a törölközőre lehet ülni.
Ha végzett a szaunázással, egy-két teendő még hátra van a teljes feltöltődéshez. Koreában a hűtés után egy szakember dörzsöli át a "páciens" bőrét egy kesztyűvel. Ez azért fontos, hogy eltüntessék az elhalt hámsejteket. Itthon egy kefével ez könnyedén megoldható. Ezt követően célszerű az arcot is lekezelni, majd megmasszíroztatni a testet tetőtől talpig.

Szauna - Bükfürdő


A szaunázás itthon is egyre elterjedtebb. A Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrumban lehetőség van a legjobb minőségű feltöltődésre. A gyógyfürdős kezelés utáni szaunázás és az azt követő masszázs is a feltöltődés része, amely bármikor elérhető.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média