Kétszer 15 alkalom - ennyi jár térítésmentesen azoknak, akik gyógyfürdőben szeretnének gyógyulni

A hazai lakosság körében egyre népszerűbbek a gyógyvizes helyek és a gyógyfürdő-szolgáltatások.

Reklám


A közölt adatok szerint csak az egészségbiztosító által finanszírozott ellátásokra az idén várhatóan több mint 4 milliárd forint megy el. A külföldiek is szeretnek nálunk gyógyulni. Tavaly 1,9 millió más országból érkezett vendég vette igénybe az itthoni gyógyfürdők szolgáltatásait. A külföldiek tavaly 153 milliárd forintot költöttek gyógyászati és egészségmegőrző kezelésekre itthon.


Mi sem hanyagoljuk el az egészségünket, legalábbis a gyógyfürdős kezeléseket szívesen igénybe vesszük, összesen 23 milliárd forintot költöttünk a vizsgált időszakban egészségturizmusra.


A gyógyvizes gyógyuláshoz kedvezmény is jár. Az itthon élők kétszer tizenöt alkalommal szakorvosi és háziorvosi beutalóval, vagy fürdőorvosi vizsgálat után térítésmentesen is igénybe vehetik a gyógyfürdős szolgáltatásokat. A Világgazdaság információi szerint 2000-ben 3,1, 2010-ben már 3,9 milliárd forintot fordított az egészségbiztosító ezekre a kezelésekre. A kiadások pedig várhatóan tovább emelkednek: az idei év első hét hónapjában 2,2 milliárd forintot tettek ki.


Itthon tízféle gyógyfürdő-kezelés vehető igénybe tb-támogatással. Ilyen például a gyógyvizes gyógymedence és a gyógymasszázs is.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média