A csontritkulás tüneteit nehéz felismerni - segítünk, mutatunk egy-két árulkodó jelet

Sokan keresik az oldalunkon a csontritkulással összefüggő bejegyzéseket, egyesek a kezdeti tünetekre, mások a gyógymódokra kíváncsiak. A tünetkeresőnkben írtuk, hogy néma betegségnek is nevezik, mivel addig nem okoz panaszt, amíg a csontok nem törnek.

ReklámAzért mutatunk néhány kezdeti jelet, amelyek óvatosságra inthetnek minket. A terheléskor fellépő hát- és derékfájdalom is jelezheti a csontritkulást. Van, hogy egészen kis erőkifejtéskor is jelentkeznek hasonló tünetek. Egyeseknél előfordul, hogy a hátukat nehezen tudják tartani.


Fokozatosan romlik emiatt a tartás, és az izmok is hamarabb elfáradnak. Felléphet izomfájdalom és a szalagok is megfeszülhetnek.


A hazai lakosság tizede szenved osteoporosisban, azaz csontritkulásban. Főként a változókorban lévő hölgyeket érint a probléma, de fiatalabbaknál is jelentkezhetnek a csontritkulás tünetei.


A legjobb, ha rendszeresen járunk csontritkulás vizsgálatra, szűrésre és a megelőzésre is nagy hangsúlyt fektetünk.


A csontritkulás tüneteinek észlelése után keressük fel orvosunkat. A meglévő probléma esetén fájdalomcsillapítás, D-vitamin szedése, fizioterápia, úszás, gyógytorna lehet a segítségünkre.


Érdemes tudni, hogy a büki gyógyvíz különösen hatásos a csontritkulás kezelésében. Az osteoporosis kezelését egyébként támogatja a társadalombiztosító, erről itt olvashat.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média