Nézzük, mennyibe kerül a családnak egy napi gyógyfürdőzés

Családdal, barátokkal, egyedül? Megnézünk néhány variációt arra, hogy mennyiből jön ki egy wellness nap.

Reklám

Korábban írtunk már arról, hogy olcsóbban kihozható egy gyógyfürdőzés, mint amennyit átlagban költenének a magyar családok.


Az egy napos költségkeret a belföldi utazás esetén átlagban 3 ezer 663 forint. Nézzük, mennyibe kerül a belépő egy gyógyfürdőbe.


A napijegy 2300-2400 forint - ez a felnőttekre vonatkozik. A gyerekjegy 1200-1500 forint körül alakul - időszaktól függően. Ebben nincsenek benne a kedvezmények. Ha családi jegyet vált valaki, mondjuk két felnőttnek és egy gyereknek, akkor máris spórolt. A napijegy így 5 ezer 300, 5 ezer 700 forint.


Ha az átlagos költést nézzük, marad bőven "elkölthető" pénz. Gondolni kell azonban az utazásra is. Erről is írtunk korábban. A családosok esetében, ha 50 kilométerről érkeznek, a benzinköltség 6 ezer forint körül alakul (oda-vissza).


Itt is lehet spórolni - célszerű megnézni a vonatközlekedést. Sok esetben a fürdőkben kedvezmények is járnak.


A háromfős család esetén a keret nagyjából 11 ezer forint. A belépőket és az útiköltséget összeadva az elköltött összeg 11 ezer 300 forint. Így az utazás és a belépő is fedezve van a megállapított összegből. Közelebbről érkezőknek marad is a pénztárcájukban. Ahogy azoknak is, akik "telekocsival" érkeznek a gyógyfürdőbe.


A kedvezményeket nem számoltuk. A diákoknak, nyugdíjasoknak további kedvezmények járnak - ezekről érdemes folyamatosan tájékozódni, ugyanis rendszeresek az akciók.


Négyfős család esetén a belépő - a plusz egy gyermek után - nagyjából 6 ezer 200 forintra nő. Az átlagos költéssel számolva a családok napi költségkerete így 14 ezer 652 forintra emelkedik. Az útiköltség marad 6 ezer forint, így a költés nagyjából 12 ezer 200. Ebben az esetben több mint 2 ezer forint marad étkezésre vagy más gyógyfürdős, wellness szolgáltatásokra.


Az akciókat érdemes figyelni, az aktuális árakról itt tájékozódhat.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média