Támogatják a gyógyfürdőbe utazást - kérhető költségtérítés

Tudta? A támogatott gyógyászati ellátásokhoz utazási költségtérítés jár.

Reklám


Az utazási utalványt a gyógyászati ellátást rendelő orvos állítja ki, majd a szolgáltatás igénybevételét követően a fürdő által kijelölt személy igazolja, illetve szükség szerint kiállítja az utalványt.


Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár részletezi azt is, hogy kik jogosultak az utazási költségtérítésre.
Az egészségbiztosítás keretében lehetőség van a biztosítottak, a kizárólag egészségügyi szolgáltatásra jogosult személyek, illetve e személyek kísérői számára az egyes egészségügyi szolgáltatások igénybevétele kapcsán a távolsági közlekedéssel összefüggésben felmerült költségeik megtéríttetésére.
A kísérő utazási költségeinek megtérítésére akkor van lehetőség, ha 16 éven aluli gyermeket kísér, vagy ha a beutaló orvos a beutalt személy egészségi állapota alapján a kíséretet szükségesnek ítéli.


A költségtérítés mértéke megegyezik a lakóhely és az ellátó egészségügyi szolgáltató közti távon menetrend szerint közlekedő közforgalmú közlekedési eszközök igénybevételére megszabott menetjegy árával.


Utazási költségtérítésre az a beteg is jogosult, aki a betegsége, egészségi állapota miatt tömegközlekedési eszközön nem tud utazni, ezért gépkocsival megy az egészségügyi intézménybe.

A részletekről itt tájékozódhat.


Arról, hogy a gyógyfürdőben milyen, a társadalombiztosító által támogatott kezelések vehetők igénybe, itt, a SpaMagazin korábbi cikkében olvashat.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média