Öt gyógyfürdős relax tipp, ami garantáltan ellazít

Hiába vagyunk egy két hetes téli szünet után, lazításra már most szükségünk lehet. Ne hagyjuk, hogy elhatalmasodjanak rajtunk az év eleji teendők. Áldozzunk időt a lazításra. Mutatunk is öt gyógyfürdős relax tippet, ami garantáltan segít ebben.

Reklám

 

Szinte az összes masszázst megemlíthetnénk, de egy hosszú fárasztó hét után mondjuk egy Hamam masszázst ajánlunk, ami teljes testi és lelki megújulást eredményezhet. A masszőr a kezelés első fázisában a bőrt egy felmelegített textíliával letakarja, ezáltal a bőr felpuhul, a pórusai kitágulnak. Az ezt követő luffa szivacsos testpeeling eltávolítja az elhalt hámsejteket, majd az olíva olaj tartalmú szappanhabbal végzett felsimító, mély mozdulatokkal tarkított masszázs tisztítja, táplálja a bőrt. A kezelés utolsó lépése egy meleg olíva olajos, határozottabb fogásokkal végzett tonizáló masszázs, ami az extra szűz olíva olajnak köszönhetően bársonyossá varázsolja a bőrt. A masszázs a melegsége miatt vérkeringés-fokozó, méregtelenítő, relaxáló hatású, alkalmas fájdalom csillapításra és a feszes izmok oldására, ezen kívül fokozza az általános energiaállapotot. A masszázs után ajánlott a sok folyadék - főként gyógyteák, szénsavmentes ásványvíz, gyümölcslé - fogyasztása és a pihenés.

És ha már pihenés, akkor relaxáljunk az élményfürdő pezsgőmedencéjében. A 34-35 fokos vízben teljesen ellazulunk, miközben a víz lágyan masszírozza a testünk valamennyi pontját.

 

A relaxálás egy jó szaunázással is teljes lehet. Válasszunk ilyenkor direkt az ellazulást segítő felöntést. Mondjuk a herbal kabinban, ahol a finn szaunánál alacsonyabb hőmérséklet uralkodik, nagyjából 70 fok. A relatív páratartalom pedig 10-40 százalék. A jótékony hatásokat a különböző gyógynövényekből párolgó aromák egészítik ki, amelyek tisztítják a légutakat és elősegítik az ellazulást.

 

A medical wellness részlegen vehető igénybe a thermo spa kezelés, ami kiváló stresszoldó hatású. Ilyenkor úgy használják a víz gyógyító erejét, hogy egy csepp víz sem éri a vendéget. Aqua jet ágyon lebegve lehet átélni a különleges élményt, ami amellett, hogy oldja a stresszt, masszíroz, élénkíti a vérkeringést és javítja az anyagcsere folyamatokat.

 

Tudjuk, hogy a relaxálás fontos eleme a megfelelő légzés. A légutak tisztítása különösen fontos a téli időszakban. Egy wellness során pedig használjunk természetes gyógymódokat! Próbáljuk ki például a sókabint, ahol tüdőbetegségek, asztma, hörghurut, arc- és homloküreg-gyulladás, légúti gyulladások, nátha, idegrendszeri, szív- és érrendszeri betegségek, allergia, bőrbetegségek, stressz kezelésében is segítséget kaphatunk.

 

Vegyünk egy nagy levegőt, és lazítsunk!

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média