Hogyan lehet segíteni az ízületi gyulladáson?

Több természetes módszer létezik, amelyeknek a segítségével kezelhető az ízületi gyulladás. A rendszeres jógázás és a gyógyfürdőzés is hozhat eredményt.

ReklámEgy nemrég megjelent kutatás szerint az ízületi gyulladásban szenvedők életminősége javítható a rendszeres jógázással. Hatásos lehet a fájdalom megszüntetése mellett a depresszió és a szorongás leküzdésében is - olvasható.
A vizsgált sokízületi gyulladásban, reumatoid artritiszben szenvedők arról számoltak be, hogy jógázás hatására csökkent az ízületek merevsége, ennek köszönhetően jobban tudtak teljesíteni. Ez pedig hozzájárult az elesettség érzés csökkenéséhez. Már heti egy alkalom is hozhat javulást.


A jógához hasonlóan a gyógyfürdős kezelések is rendkívül jó eredményt hozhatnak. A kettő együttes alkalmazása pedig különösen hatékonynak bizonyulhat.
A SpaMagazin tünetkeresőjében írtunk róla, hogy a betegség aktív szakaszában fizikai nyugalom javasolt, később a gyulladás lezajlása után gyógytorna, fizioterápia, gyógyvíz és elektroterápia segíthet. Ezekről itt olvashat többet!Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média