Ha már megtörtént a leégés, ezt kell tenni - mutatjuk a gyógymódokat

A biztonságos strandoláshoz tudnunk kell néhány alapvető dolgot. Néha a saját hibánkon kívül leégünk. Ekkor jöhetnek a napégés ellni gyógymódok.

Reklám



Ha már megvan a leégés és viszonylag időben észleljük, mondjuk már a strandon, hogy probléma lesz, igyunk sok vizet. Hiszen a bőr a nap hatására kiszárad. Folyadék segítségével a szervezet könnyebben gyógyítja a leégést. Hidratálni kell! Időben! Az, hogy hidratált-e a szervezet, kiderül a vizelet színéből. Az átlátszó vizeletek hidratáltnak számítanak.


A második dolog, amit a strandon elvégezhetsz, hogy csobbansz egy jót, lehűtöd a tested zuhannyal, majd a kellemesen hideg vízben lazítasz egyet. Ez megnyugtatja a kezdeti leégéstől szenvedő bőrt. A többszöri hidegzuhany segíthet. Bár azt tudni kell, hogy a fürdő dehidratál, így a folyadékpótlás még fontosabbá válik.


Otthon már más természetes gyógymódot használhatunk. Például a hűtőben lehűtött testápolóval történő kezelést. Ezzel szintén hidratáljuk a testet. Használjunk ecetes borogatást a leégés gyógyítására. A hideg fekete tea is hasznos, ugyanúgy képes gyógyítani a leégett területet.
Ezek mellett a legnépszerűbb talán a joghurt, amely a bőrön keresztül segíti a regenerálódást.



>>> A biztonságos fürdőzésről korábban írtunk - mielőtt strandra indul, ezt mindenképp olvassa el. <<<

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média