Ízületekre nagyon jó - próbáld ki, ha gyógyfürdőben jársz

gyógyiszap - parafangóAz iszap megfelelően alkalmazva segíthet az ízületi fájdalmak megszüntetésében. Jó a gerinc- és végtagízületi gyulladások kezelésére. Sőt, a műtétek utáni felépülésben is nagy hasznát vehetjük. Több módon is alkalmazzák. Ezeket néztük most meg.

Reklám

Pakolás formájában és vízben oldva is használják gyógyításra az iszapot. Mindkét esetben felmelegítve, 40-42 fokos hőmérsékleten érik el a kívánt hatást. Pakolásként akár az egész testre is tehetik, gyakrabban azonban csak a fájó, sérült ízületet borítják vele. Az iszapos kezelés a gyulladáscsökkentő hatása mellett segíti a bőr alatti méreganyagok távozását, ezáltal feszesebbé teszi az adott területet.

A vulkanikus iszap és paraffin keverékét a kezeléskor a fájó testrészre helyezik, lepedővel terítik le, majd takaróval borítják. Létezik ennek gyógyszeres változata is, ami szintén rendkívül hatékony és jól működő célzott kezelés.

Érdemes tudni, hogy a szolgáltatásokért SZÉP-kártyával is fizethetünk, továbbá azt is, hogy a kezelést a társadalombiztosító támogatja. A kezelésekről részletek itt.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média