Így lesz biztonságban fürdőzés közben - a tanácsokat érdemes megfontolni

biztonságos fürdőzésMire figyeljünk, hogy a család minden tagjának élmény legyen a nyári vakáció? Létezik néhány "alapszabály", ezek betartásával megelőzhetjük a bajt, a bonyodalmakat.

Reklám

Figyelni kell a megfelelő UV-védelemre. Ékszereket, órákat, mobiltelefonokat célszerű értékmegőrzőben tartani. Akik kevésbé érzik magukat biztonságban a vízben, járjanak úszásoktatásra.Nem csak a tárgyi eszközök biztonsága fontos

A biztonságos fürdőzés alapja a higiénia. Mielőtt a vízbe merészkednénk, használjuk az előzuhanyokat. A leégés ellen védekezzünk naptejjel, az erős napsütéses órákban pedig húzódjunk árnyékba. Keressük a strandokon található fák biztonságát.
 
A felsoroltak mindegyike megtalálható és igénybe vehető a hazai fürdőkben, így a Büki Gyógyfürdőben is. Apróságnak tűnő dolgok ezek, valójában azonban bármelyik elmulasztása rossz élménnyé teheti a vakációt.A bányatavakkal, folyókkal szemben sokkal biztonságosabb fürdőben strandolniTöbb, nyáron bekövetkezett vízi tragédiáról hallani. Sokan nem látják be, hogy a nem kiépített strandokon gyorsan mélyülhet, egyes helyeken pedig nem is képes megfelelő hőmérsékletűre melegedni a víz. Emiatt a felhevült testtel fürdőzőknél előfordulhat izomgörcs és szívbénulás is.
Ilyesmi a biztonságosan kiépített, medenceőrökkel felügyelt fürdőkben nem fordulhat elő. Bármilyen egészségügyi probléma esetén pedig szakszerű ellátást kaphat a fürdőző. Képzett elsősegélynyújtó személyzet áll készen. Több fürdőben van lehetőség azonnali újraélesztésre defibrillátor segítségével. Illetve a segélyhívási lehetőség is adott.


A víz minősége a fürdőkben ellenőrzött, nem kell fertőzésveszéllyel számolni, szemben a folyókkal, tavakkal.


A biztonságos fürdőzéshez hozzátartozik az értékek megóvása is. Ahogy említettük, érdemes használni az értékmegőrzőket, a táskákat törölközővel eltakarni. Amennyiben mégis megtörténik a baj, ha bármi eltűnik, azt célszerű azonnal jelezni az illetékesnél. Több fürdőn strandrendőrség gondoskodik a strandolók biztonságáról. Bármilyen probléma van, az ő segítségüket kérhetjük.


Ezek mellett számos, itt fel nem sorolt érv szól a folyókon, bányatavakban fürdőzés ellen. Érdemes még megemlíteni az UV-védelmet. A napozáskor használjunk napvédő termékeket: napolajat, naptejet.


A biztonságos fürdőzéshez, az UV-védelemhez kapcsolódó korábbi írásunk itt olvasható: D-vitamin gyűjtése napozás közben - így akadályozd meg a leégést

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média