Mennyi folyadékot vigyek magammal a standra? És milyet?

Milyen vizet vigyek magammal a strandra?A felnőttek és a gyerekek napi ajánlott folyadékbevitelének mennyisége különbözik. Az azonban mindenkire vonatkozik, hogy nyáron több folyadékot kell fogyasztani. A strandon főként.

ReklámEgy felnőtt ember vízigénye naponta 2,5-3 liter. Ital formájában ebből 1,5 litert viszünk be. A többi élelmiszerekkel jut a szervezetbe. A meghatározott mennyiség ahhoz szükséges, hogy a szervezet megfelelően működjön. A folyadék lehetőleg ásványvíz legyen!


Érdekesség, hogy a friss kenyérben 30-40 százalék közötti víz van, a termék fajtájától függően. A tej 90 százaléka, a párizsi 70 százaléka víz, de a levesekkel, főzelékekkel, zöldségekkel és gyümölcsökkel is kiegészítjük a napi vízigényünket - erről a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának főiskolai docense, dr. Varga Zsuzsa élelmiszeripari mérnök tájékoztatott.


Nyáron, főként strandoláskor, napozáskor megnövekedhet a folyadékveszteség


A napozás során több folyadék távozik a verejtékkel, így a bevitt folyadék mennyisége is magasabb kell, hogy legyen. Ha nem is érzékeli a szomjúságot, akkor is szükség lehet a vízre.


Milyen ásványvizet vigyek a strandra?


A szakértő arra figyelmeztet, hogy nézzük meg a címkét a palackon. Az összetételnél pedig olyat keressünk, amelyikben a kálium és a magnézium együttes tartalma magasabb, mint a nátriumé.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média