Ez lehet a jövő? - A fürdőgyógyászatban is okostelefon segítségével kezelnek

okostelefonA mobiltechnológia beférkőzött a mindennapjainkba, így szinte bármire használhatjuk az okostelefonunkat. Itt van először a QR-kód. Ennek a leolvasásával azonnal információhoz juthatunk egy-egy termékről, szolgáltatásról.

Reklám

Bizonyára sokan látták már, hogy ezek a kódok például gyógyszereken is megtalálhatóak. Látható egyes fürdőkben is, ezek többnyire a tájékozódást segítik és alkalmasak arra, hogy az adott hely kínálatáról még többet megtudjon a vendég. Sokszor a kód az élményfürdő weboldalára irányítja az illetőt, aki így képes plusz információhoz jutni.


Ez csak egy szelete a mobil lehetőségeknek. Léteznek különféle applikációk, alkalmazások, amelyek az orvoslásban segítenek. A napokban jelent meg több sajtóorgánumban, hogy már létezik egy olyan, mobileszközön működő program, amelynek a segítségével az orvosok látják a betegek kórtörténetét.

Így ha példádul egy ízületi problémákkal küzdő beteg egy gyógyfürdős fizioterápiás kezelésre megy, az orvosa azonnal tudja, addig milyen kezeléseken vett részt. Emellett látja a betegség pontos diagnózisát, sőt azt is tudja, addig milyen gyógyszereket szedett az illető. A gyógyítási folyamat így felgyorsul és hatékonyabbá válik. A kezelés során a fürdő orvosa bármikor beviheti a rendszerbe az észrevételeit, így a későbbi vizsgálat alkalmával az illető orvos pontosan tudni fogja, hol tart a beteg a gyógyulásban.


Sokan azt gondolnák, hogy a MobilMed nevű alkalmazás külföldi fejlesztés. Ez nem így van, az applikációt egy magyar konzorcium, az InfomatiX Kft., a MediTel Kft. és a Pannon Gazdasági Hálózat Egyesület közösen dolgozta ki.
A fejlesztés működőképes, így alkalmazható akár a fürdőgyógyászati kezelések és kórházi ellátások során is.
Az irány feltehetőleg jó, hiszen a technológia fejlődése a mobil eszközök irányába tart. Manapság szinte mindenkinek a zsebében, így az orvosokéban is ott lapul az okostelefon. Miért ne használnák számos más dolog mellett gyógyításra is?


A SpaMagazin is követhető mobiltelefonról, csak olvassa le a QR-kódot, és máris a mobiljáról olvashatja a fürdőzéssel kapcsolatos információkat.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média