D-vitamin gyűjtése napozás közben - így akadályozd meg a leégést

Átugrottuk a tavaszt, a tél után egyből a nyár következett. Így vélekednek a strandok, fürdők üzemeltetői is. Amelyik strand eddig nem nyitott ki, az a napokban biztosan megteszi. A hőmérséklet ugyanis szinte megköveteli, na meg persze a strandolni és napozni vágyók is erre várnak. Íme, néhány hasznos tanács napozóknak.

Reklám


Nemrég írtunk egy bejegyzést, abban arra hívtuk fel a figyelmet, hogyan érdemes felkészülni a nyári napsugarakra. Az "alapozás" után sem szabad egyszerre kifeküdni a tűző napra. Vannak szabályok, amelyeket érdemes betartani.


Már az áprilisi napsugarak is égethetik a bőrt, viszont a D-vitamin begyűjtése miatt szinte kötelező a napon tartózkodni. Kellő napozással, azaz a megfelelő D-vitamin szinttel kevesebb az esély a csonttörésre, a gyulladásos reumás panaszok előfordulására.


Azoknál, akiknél mégis jelentkezik ez utóbbi, a gyógyvízben kezelhetik, akár napozás közben. A D-vitamin kellő szintjének eléréséhez naponta legalább 15 percet szükséges a napon tartózkodni - olvasható az Origó egészség rovatában. Azt is megtudtuk, hogy a testfelület ötödét kell szabadon hagyni. Így tölthető fel a D-vitamin készlet.


Mivel ahogy említettük a Nap már most is éget, emiatt tanácsos naptejet használni. Strandoláskor legalább 30-40, sétálás, sportolás esetén 15 faktorosat. Természetesen az érzékenyebb bőrűeknek a magasabb faktorszámú ajánlott. A nyári öltözékhez hozzátartozik a kalap és a napszemüveg is. Ezek is védenek a nap káros UV-sugaraitól. A 2013-as fürdőruha trendről már írtunk. Így aki a strandon is szeretne divatos lenni, íme, az idén népszerű fürdőruha típusok.


A napszemüveg esetében a "minél nagyobb, annál jobb" szabály érvényes. Fontos, hogy a szem védve legyen.


A Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum strandfürdőjére vonatkozó információkat itt találja.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média