Gyógyfürdők a határon túl - Burgenland tartomány

Kellemesen meleg gyógyvíz, hangulatos termálfürdők, személyre szabott gyógy- és szépségápolási kezelések, esetleg aktív pihenés? Burgenland igazi wellnessoázisokat tartogat számunkra!

Reklám

 

  • Sonnentherme Lutzmannsburg


Talán a leginkább ismert termálfürdő a Sonnentherme Lutzmannsburg, közép-Burgenlandban található és főként az aktív kikapcsolódást választóknak lehet ideális. A fürdőben a gyerekek és a felnőttek is igazán felejthetetlen élményel gazdagodhatnak, különösen a csúszdázás szerelmesei. A komplexumban található ugyanis egy 270 méter hosszú megacsúszda, az XXL Monsterride valamint a Twister és a Speedy csúszdák, de ezek mellett még öt különféle csúszási lehetőség közül választhatunk. Egy, két, vagy három méter magasságból ugorhatunk ugrótoronyból, de különböző vízparti sportokat is megtalálunk a szolgáltatások között. A fürdőben a wellnesst kedvelő szülőkre is gondoltak: 170 négyzetméternyi vízfelület, pihenőoázis, és modern szaunarészleg gondoskodik az izzasztó szaunázásról. Természetesen a szolgáltatások körét önkiszolgáló étterem és kávézó is bővíti.

A fürdő hétfőtől csütörtökig, és vasárnap 9:00-21:00 óráig, pénteken és szombaton pedig 9:00-22:00 óráig várja vendégeit.
A napijegy ára felnőttek számára: € 24,90

  • Allegriatherme Stegersbach


Ebben a Dél-Burgenlandban található fürdőben is az aktív kikapcsolódás áll a középpontban. Itt 14 különböző hőmérsékletű és mélységű medencébe csobbanhatunk. De a wellness közben a szaunaoázis különféle izzasztó lehetőségei közül is választhatunk. A termálfürdő 6 ezer 700 négyzetméteres parkkal rendelkezik, ahol szabadtéri attrakciók sokasága, sportolási lehetőség, vízi játékok mind-mind megtalálhatók.

A fürdő minden nap 9:00-22:00 óráig várja a vendégeket.
A napijegy ára fenőttek számára: € 19.


  • Bad Sauerbrunn


A Fertő tó mellett található Sauerbrunn, azaz Savanyúkút forrásvízének gyógyhatását már régóta ismerik, de csak a közelmúltban tudták megfelelően feltárni. A termálforrásból feltörő víz egész Ausztriában a legnagyobb magnéziumtartalommal bír, csökkenti a stresszt, valamint kreatívvá és aktívabbá tesz, emellett a magas ásványianyag-tartalom jó közérzetet biztosít. A sauerbrunn-i fürdő, -gyógyközpont, egészségmegőrző és kényeztető ajánlatok széles skálájával várja vendégeit. A fürdő mozgásterápiás medencével is rendelkezik, emellett tágas külső medence, klasszikus finn szauna, bioszauna, aromagőzfürdő, és modern infrakabin is a vendégek rendelkezésére áll. Az egészséges életmódhoz a fürdő vitálbárja járul hozzá, de kávéval, teával, üdítőkkel is várják a megszomjazókat.

A gyógyfürdő minden nap 7:00-20:45-ig, a szaunarészleg pedig: minden nap 10:00-19.45-ig várja a vendégeket.
Felnőttek számára a 3 órás gyógyfürdő és szaunabelépő ára: € 14.
 

  • St.Martins Therme & Lodge 


Végezetül Európa leglátványosabb és legvarázslatosabb természeti környezetéből emelnénk ki a Fertő tó és a Nemzeti Park szélén található St.Martins termálfürdő és lodge-t. Hangulatos kiindulópont a környéket felfedezni vágyóknak és tökéletes hely az ínyenceknek. A termálfürdő tágas wellnessoázissal, napfényes fürdőrészleggel, és öt különböző szaunával, valamint gőzfürdővel rendelkezik. A termálfürdő és szállodakomplexum a tó felszínére épült, így a meleg nyári napokon akár választhatjuk a tóban való fürdést, melyet exkluzív strandbárok tesznek teljessé, de akkor sem kell csüggednünk ha rossz lenne az időjárás, hiszen egyszerűen választhatjuk a termálvízzel telt medencét is.

A fürdő minden nap: 9:00-22:00 óráig, a szaunarészleg minden nap: 9:30-21:40-ig tart nyitva.
A napijegy ára felnőttek számára: € 24,50.

 

Fotó: St.Martins Therme & Lodge

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média