Segít a gyógyfürdő - 2. rész: ortopédiai műtétek után javasolt kezelések

ortopédiai panaszok támogatott kezelése gyógyfürdőbenCikksorozatunk második részében azt néztük meg, hogy ortopédiai műtétek után milyen gyógyfürdős kezeléseket ajánlanak a szakértők. A felsoroltak a gyógyfürdők társadalombiztosító által támogatott gyógyászati szolgáltatásai közé tartoznak.

Reklám

Ortopédiai műtétek utáni állapotok kezelésére javasolt a gyógyvizes gyógymedence használata, a gyógyvizes kádfürdő, az iszappakolás, a súlyfürdő, az orvosi gyógymasszázs, a víz alatti vízsugármasszázs, a víz alatti csoportos gyógytorna.


Abban az esetben javasolják ezeket, ha a gerincmozgás, illetve az ízületi mozgás beszűkülése olyan természetű, ami az elvégzett műtéttel, illetve az ezt követő rögzítéssel kapcsolatosan alakult ki, továbbá beszűkült ízületi mozgásoknál, melyek javítása céljából műtét történt, és további javulás várható, ideértve az ízületi endoprotézis beültetés utáni állapotot.


A gyógyvizes kádfürdő csak abban az esetben vehető igénybe, ha a megadott indikációk mellé bőrbetegség vagy súlyos speciális segítséget igénylő mozgássérülés, illetve nagy kiterjedésű kóros elváltozással járó társult betegség jelentkezik.


A kezeléseket reumatológus és/vagy fizikoterápiás szakorvos, mozgásszervi rehabilitációs szakorvos, fizikális medicina és rehabilitációs orvoslás szakorvosa, ortopéd szakorvos, traumatológus szakorvos kizárólag traumatológiai indikáció esetén rendelheti el.


A cikksorozat következő bejegyzésében a neurológiai tünetek nélküli gerincsérülés utáni állapotokat nézzük meg.


Forrás: net.jogtar.hu

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média