Gyógyvíz nőgyógyászati problémákra - Parádfürdő és Harkány

HarkányfürdőHazánk gyógyvizei - különböző összetételük révén - különböző betegségekre nyújthatnak gyógyírt. Sokan nem tudják, de a sajátos összetételű termálvizek kiegészítő kezelésként akár a különböző nőgyógyászati problémák esetén is a segítségünkre lehetnek.

Reklám

A nőgyógyászati gyógyfürdős kezelések alapja a vasas-timsós fürdővíz, ami speciálisan a gyulladásos kórképekben, a meddőség bizonyos formáiban, a petefészek működésének rendellenességeiben és hormonális diszfunkciók esetén, valamint nőgyógyászati műtét utáni állapotok gyógykezelésében lehet rendkívül hatásos.

Jelenleg az országban két helyen, Parádon, illetve Harkányban folyik olyan kezelés, ami a gyógyvíz alkalmazásával a meddőséget és a nőgyógyászati problémák kezelését hivatott segíteni.

A parádfürdői kórház komoly történelmi múltra visszatekintő intézmény, és Magyarország talán egyik legismertebb rehabilitációs szakkórháza. A festői környezetben található intézmény a környék forrásaiból származó ásványvizet már a 18. századtól használja gyógyászati célra, és ennek a felbecsülhetetlen értéknek köszönheti a hírnevét Parád is. A területen három eltérő típusú gyógyvíz található, ezek közül is kiemelkedik a vasas-timsós összetételű fürdővíz, amit kőzetből, áztatás után nyernek. Az így kapott hideg timsós vizet megfelelő arányban meleg vízzel elegyítve keverik. A barnás színű, 38 Celsius fokos gyógyvizet ülőfürdőként alkalmazzák mintegy 10-20 perces időtartamban. Endometriózis, PCO, meddőség kezelésében nagy hagyománya van a gyógyvíznek, valamint általános immunerősítő és fájdalomcsillapító-közérzetjavító hatása is ismert. Az ülőfürdőt gyógytorna, iszappakolás és elektromos kezelés egészíti ki.

A krónikus nőgyógyászati osztályon a női meddőség különböző formáinak kezelése történik, úgy mint:

  • sikertelen, asszisztált beavatkozások, terhességek
  • kismedencei szervek elégtelen vérellátása
  • krónikus kismedencei gyulladások fennállása
  • IVF beavatkozások előtti felkészülés
  • súlytöbblet miatti hormonális elégtelenség
  • nőgyógyászati krónikus gyulladások, idült állapotok megszüntetése, műtéti beavatkozások elő- és utókezelése, rehabilitációja

A kezelések igénybevételéhez szakorvosi beutaló szükséges, a kórház országos felvevőkörrel rendelkezik.

Tudjon meg még többet itt.

A nőgyógyászati problémák a harkányi fürdővel is jól kezelhetők

Teljes körű, rehabilitációs nőgyógyászati fizio- és balneoterápiás kezeléseket kínál a harkányi gyógyfürdőkórház több évtizedes tapasztalat és a harkányi gyógyvíz ismert jótékony hatásainak felhasználásával. A meddőség különböző formái, kismedencei idült gyulladások, összenövések, endometriosis okozta panaszok, nőgyógyászati műtétek utáni állapotok, a változókor okozta rendellenességek, vizelettartási zavarok (inkontinencia), a nemi szervek süllyedéses helyzeti rendellenességei (hüvelyfali süllyedések, sérvek), illetve egyéb alhasi krónikus fájdalmakkal járó betegségek esetén a harkányi gyógyvíz hidrogén-szulfitos összetétele révén kiváló gyógyító, jótékony hatást fejt ki.

A kórházban a gyógyvizes kádfürdők mellett iszapkezeléseket, gyógymasszázs, gyógytorna és keringésjavító eljárásokat is alkalmaznak. A nőgyógyászati, a labor- és ultrahangvizsgálatokat követően a kezelések általában három hetet vesznek igénybe. Társuló reumatológiai betegségek esetében a reumatológiai vagy rehabilitációs szakorvos további vizsgálatok után a kezeléseket kiegészíti.

A nagyszámú betegen, kontrolláltan elvégzett klinikai vizsgálatok alapján a harkányi gyógyvíz 2008-ban az Országos Tisztifőorvosi Hivataltól megkapta a hivatalos gyógyvíz minősítést, eszerint a gyógyvíz jótékony és bizonyítottan gyógyító hatást fejt ki a meddőség és a nőgyógyászati problémák kezelésében.

A kezelések igénybevételéhez közvetlen fekvőbeteg-beutalás esetén a betegséggel kapcsolatos fénymásolt dokumentumokat a szabályszerűen kitöltött szakorvosi beutalóval a kórház címére kell elküldeni a beteg elérhetőségével együtt.  A nőgyógyászati osztályon pedig előjegyzés alapján, magánfinanszírozás mellett is tudják fogadni az érkező betegeket.

Tudjon meg még többet a harkányi fürdőről itt.

 

Fotó: Harkanyfurdo.hu

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média