Segít a gyógyfürdő - 5. rész: koponyaagy-sérültek támogatott kezelése

A mai részben azt nézzük meg, hogy a koponyaagy-sérülteknek milyen, társadalombiztosító által támogatott gyógyfürdős kezelést javasolnak.

Reklám

Szakértők figyelmeztetnek, hogy a felsoroltak csak kivételes esetben alkalmazhatóak. A gyógyfürdőben igénybe vehető terápiák, a spasmusok, jelentős kontraktúrák oldására alkalmasak.


Javasolt kezelések a gyógyvizes kádfürdő, az iszappakolás, az orvosi gyógymasszázs, a víz alatti vízsugármasszázs és a víz alatti csoportos gyógytorna.


Itt is meg kell említenünk, hogy a gyógyvizes kádfürdő csak akkor vehető igénybe, ha a megadott indikációk mellé bőrbetegség vagy súlyos, speciális segítséget igénylő mozgássérülés, illetve nagy kiterjedésű kóros elváltozással járó társult betegség jelentkezik.


A kezeléseket reumatológus és/vagy fizikoterápiás szakorvos, mozgásszervi rehabilitációs szakorvos, fizikális medicina és rehabilitációs orvoslás szakorvosa, ortopéd szakorvos, traumatológus szakorvos kizárólag traumatológiai indikáció esetén rendelheti el.


A cikksorozat következő részében a rheumatoid arthritisről és egyéb arthritisekről lesz szó. A sokakat érintő idült ízületi és gerincízületi gyulladásokat tekintjük át. Valamint szó lesz arról, hogy mely kezeléseket támogatja a tb.Forrás: net.jogtar.hu

 

A sorozat korábbi részei:

 

Segít a gyógyfürdő - 4. rész: neurológiai tünetekkel járó gerincsérülés utáni állapotok kezelése

Segít a gyógyfürdő – 3. rész: Gerincsérülés utáni állapotok, neurológiai tünetek nélkül

Segít a gyógyfürdő - 2. rész: ortopédiai műtétek után javasolt kezelések

Segít a gyógyfürdő - 1. rész: Gerincsérv-műtét utáni javasolt kezelések

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média