Segít a gyógyfürdő – 3. rész: Gerincsérülés utáni állapotok, neurológiai tünetek nélkül

A gyógyfürdő gyógyító hatásait összegyűjtő sorozatunk következő bejegyzésében azt nézzük meg, hogy a neurológiai tünetek nélküli gerincsérülés utáni állapotok esetén mit támogat a társadalombiztosító, illetve melyek az ajánlott gyógyfürdős kezelések.

Reklám


Ezek alapján javasolják a gyógyvizes gyógymedencés, gyógyvizes kádfürdős kezeléseket. Emellett az iszappakolást, az orvosi gyógymasszázst, a víz alatti vízsugármasszázst és a víz alatti csoportos gyógytornát is. Mindezek gyógyíthatják a betegséget, és a mozgáskorlátozottságot is javíthatják.


Megjegyzendő itt is, hogy a gyógyvizes kádfürdő csak abban az esetben vehető igénybe, ha a megadott indikációk mellé bőrbetegség vagy súlyos, speciális segítséget igénylő mozgássérülés, illetve nagy kiterjedésű kóros elváltozással járó társult betegség jelentkezik.


A kezeléseket - hasonlóan a többi támogatott kezeléshez - reumatológus és/vagy fizikoterápiás szakorvos, mozgásszervi rehabilitációs szakorvos, fizikális medicina és rehabilitációs orvoslás szakorvosa, ortopéd szakorvos, traumatológus szakorvos kizárólag traumatológiai indikáció esetén rendelheti el.


A következő bejegyzésünkben azokat a gerincsérülés utáni állapotok nézzük meg, amelyeknél neurológiai tünetek is jelentkeztek.


Korábbi olvasnivalók a témában:

 

Segít a gyógyfürdő - 2. rész: ortopédiai műtétek után javasolt kezelésekSegít a gyógyfürdő - 1. rész: Gerincsérv-műtét utáni javasolt kezelések

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média