Gyógyfürdőzés gerincsérveseknek

Gerincsérvvel is lehet gyógyfürdőzni. Sokan nem mernek szaunázni, gyógyvízben lazítani azután, hogy kiderült, gerincsérvük van. Egyesek szerint a meleg hatására fokozódik a fájdalom. Ez nem egészen van így - állítják.

ReklámTöbbször írtunk róla, hogy nem a meleg hőmérséklet jelenti a problémát, hanem a rossz tartás. A gyógyvízben üldögélve is olyan pózt kell felvenni, amely megakadályozza, hogy az érintett terület megfájuljon. Hasonlóan igaz ez a szaunázásra is.
Szakértő oldalon olvashatjuk, sőt videót is találunk arra vonatkozóan, hogy milyen a helyes tartás gerincsérveseknek.


Olvasható az is, hogy rengeteg gerincsérült beteg érzi jobban magát gyógyfürdőzés után. Vannak azonban olyanok is, akik rosszabbul lesznek. Náluk többnyire a rossz tartásból ered a probléma, azért fájdul meg a hátuk, mert hosszú időn át ülnek helytelenül.


Helyes tartásként javasolják, hogy vagy feküdjön le közben húzzuk talpra a lábunka, vagy kiemelten figyeljen az ágyéki lordózis kialakítására, azaz arra, hogy ágyék tájon befelé görbüljön a gerinc.


Fontos azt is tudni, hogy akik gerincsérv műtéten már átestek gyógyfürdőben rehabilitálhatják magukat. Ehhez pedig TB támogatás is jár.


Természetesen sok minden függ a gerincsérv súlyosságától. Fürdőzés előtt célszerű szakorvos javaslatát kérni. Mindenesetre az biztos, nem feltétlenül kell lemondaniuk a gerincsérvvel küzdőknek a gyógyfürdőzésről.

>>> Kezelési lehetőségek, szaunázás és gyógyfürdős kikapcsolódás itt. <<<

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média