A csontritkulás és a D-vitamin: napozás a gyógyfürdőben, ez segíthet

Még egy ok, hogy gyógyfürdőben strandoljon, aki csontritkulásban szenved. Amellett, hogy a gyógyfürdős kezelések segítenek a csontritkulás tüneteinek a kezelésében, a napfény, azaz a D-vitamin is hozzájárul az eredményes kúrához.

Reklám


Nem csak a csontritkulás kezelésében hatásos a D-vitamin, egy friss kutatás szerint a napfény hatására csökken az allergiás megbetegedések kockázata. Azoknál a fiataloknál, akik naponta legalább négy órát töltenek a napon, csökken az allergia kialakulásának a veszélye. Kiderült, hogy azok, akik 16 éves korukban a nyári hónapokban több órát töltenek a napon, azoknál kisebb eséllyel alakul ki szénanátha és ekcéma. Íme, még egy jótékony hatása a D-vitaminnak - erről a házipatika.com oldalán olvashattunk.

 

>>> Nézzen körbe a tünetkeresőben, találja meg az Önnek legalkalmasabb gyógyfürdős kezelést <<<

 A D-vitamin azonban nem csak erre szolgál. A napfénnyel a szervezetbe juttatható vitamin a szervezet alapműködését is segítik. A természetes D-vitamin a bőrben keletkezik UV-fény hatására.Az alábbi betegségek, egészségügyi problémák megelőzésében segít a D-vitamin:

  • csontritkulás (osteoporosis)
  • izomgyengeség, izomtömeg megfogyatkozás
  • szív, érrendszeri panaszok (magas vérnyomás, érelmeszesedés, stroke)
  • autoimmun betegségek (gyulladásos bélbetegség, rheumatoid arthritis)
  • angolkór
  • mellrák, prosztatarák és vastagbélrák


Többszörösen érdemes gyógyfürdőben strandolnia azoknak, akik csontritkulásban szenvednek, ugyanis a gyógyvíz alkalmas a betegség kezelésére, emellett a napfény, azaz a D-vitamin is hozzájárul a gyógyuláshoz.


Akik nem gondoskodnak a megfelelő mennyiségű D-vitaminró,l kialakulhat náluk csontritkulás, reumás ízületi gyulladás.


Kezelésre, megelőzésre használja a gyógyfürdőt. A D-vitaminról bővebben itt olvashat.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média