A világ legnagyobb képeslapját készítik el a reumabetegek - Fontos a sokízületi gyulladás kezelése!

Ragadj ecsetet! címmel indul útjára az az országjáró kampány, amelynek során egy óriás méretű, hatvan négyzetméteres képeslapot készítenek el.

Reklám



A nyolc városban készült részleteket az artritisz világnapján, október 12-én állítják össze. Nézzük, melyik városokban készül képeslap részlet.


Pécsen, Szegeden, Nyíregyházán, Veszprémben, Szombathelyen, Gyulán és Debrecenben.


Ha sikerül a kísérlet, az Guinness-rekordnak is számít, ugyanis eddig "csak" egy 56 négyzetméteres képeslap készült, mégpedig Szlovéniában.


A közös művészeti alkotás létrehozásával az egyesület célja, hogy közelebb vigye egymáshoz a sokízületi gyulladással kezelt betegeket, orvosaikat, az érintetteket és az érdeklődőket. Céljuk továbbá, hogy a magyar társadalom reális képet kapjon a betegségről.

Fontos a sokízületi gyulladás kezelése!


Jelenleg mintegy 80-90 ezren szenvednek sokízületi gyulladásos betegségben Magyarországon. A reumatoid artritisz a mozgásszervi betegségek egyik legsúlyosabb formája, gyermekeket, fiatalokat és időseket egyaránt érint - közölte a Magyar Reumabetegek Egyesülete.


A krónikus ízületi gyulladásról a tünetkereső menüpont alatt olvashatók részletek. Ugyanitt terápiák, kezelési lehetőségek és természetesen a betegség tünetei is megtekinthetők.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média