Ayurvéda kezeléssel az egészségmegőrzésért

Mit is jelent az ayurvéda? Kik és milyen betegség esetén vegyék igénybe az ilyen kezeléseket? Röviden bemutatjuk, miről szól ez az ősi indiai gyógyító módszer.

Reklám

A szó jelentése: “élet tudománya". Ahogy az imént írtuk, egy ősi indiai gyógyító módszerről van szó, ami egyébként nem is teljesen pontos megfogalmazás, hiszen az ayurvéda elsősorban a természetes betegségmegelőzésre és az egészségmegőrzésre fókuszál. Természetesen léteznek regeneráló és gyógyító módszerei, de a hangsúly mégis az egészségmegőrzésen van. Az ayurvéda kezelések segítenek visszaállítani a testünk energiáinak megromlott egyensúlyát, még mielőtt kialakulna a betegség. Segít abban, hogy a testünkkel jól bánjunk, tudjuk kezelni a stresszes helyzeteket, és helyesen használjuk fel az energiánkat.


Túlterheltség, motiválatlanság, túlzott stresszes állapot és fáradtság esetén is hasznosak ezek a célzott kezelések. De a fizikai betegségek leküzdésében is segítségül hívhatjuk a mára már Magyarországon is komoly népszerűségnek örvendő indiai módszert.


A legnépszerűbb ayurvéda kezelések jelenleg a masszázsok, a gyógynövényes kezelések. Ezeket leginkább a vérkeringés javítására, az izomfeszülések oldására és az energiák helyreállítására alkalmazzák. Továbbá egyre több helyen vehetjük igénybe a shirodhara kezelést is. Ilyenkor a homlokunkra folyamatosan gyógynövény olajat csorgatnak.


Az itthon.hu ayurvédáról szóló bejegyzésében olvasható, hogy a kizhi vagy pinda sveda kezelések során a masszőrünk meleg gyógynövényolajjal fedi be testünket, miközben szintén meleg, gyógynövényes vagy rizsszemekkel töltött batyukkal dögönyözi át a testünket. Ez is nagyon hatásos egészségjavító és megelőző kezelés. Az izmok túlzott igénybevétele után, az ízületi fájdalmak esetén érdemes ezt az ayurvéda masszázst alkalmazni.Milyen egy tardicionális ayurvéda masszázs és mennyibe kerül? Itt kiderül.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média