Naptól viszkető bőr - kezelhető a napallergia

napallergia kezeléseA strandolók, a gyógyfürdőben feltöltődők közül is többen szenvednek napallergiától. Viszkető bőr és apró kiütések. Ezek lehetnek a jelei a napallergiának. Mutatjuk, miként védekezhet ellene.

ReklámA népesség nagyjából 20 százalékát érinti a napallergia. A felelős az UV sugárzás, valamint az egyes bőrápoló szerek összetételei. A legtöbb érintettnél az UVA sugárzás váltja ki a tüneteket (80 százalékuknál), míg 12 százalékuknál az UVB, 8 százalékuknál pedig mindkettő.


Előfordul, hogy a probléma örökletes. Egyes családok több tagjánál is tapasztalhatók a nap által okozott kellemetlen tünetek.
A viszkető dudorok megjelenése a legtöbbször az észlelt probléma. Ezért a napsütésre való érzékenység a felelős. Emellett akkor is felfedezhetjük a testen a tüneteket ha a bőrápoló összetételeivel érintkezésbe lép az UV sugárzás.

Krémmel orvosolható a probléma


Napallergia elleni, külön erre a problémára kifejlesztett krémet lehet vásárolni. Ennek alkalmazásával már teljesen biztonságos a napozás és a strandolás is. A tünetek teljesen elmúlhatnak. A védőkrémek általában vízállóak, így fürdőzés után is védik a bőrt.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média