Így lesz a leghatékonyabb a stresszoldás

Ha stresszesek vagyunk, gyakran gyors megoldásokat keressük. Pedig a feszült állapot kialakulása nem egyik pillanatról a másikra történik. Így a gyógymód is akkor lesz a leghatékonyabb, ha az alapoktól kezdjük. Ha úgymond eddzük a szervezetet, és ellenállóbbá tesszük, akkor a stresszes helyzetekkel is könnyebben megbirkózunk. De hogyan érhetjük el mindezt?

ReklámNem kell nagyon tudományos oldalról közelíteni a kérdést. Egyszerűen végiggondolva is ismerjük az alapokat. A szervezetnek időnként pihenésre van szüksége. Olyan programokon kell részt venni, amelyek örömet szereznek és kikapcsolnak. Bármennyire is felgyorsult társadalomban élünk, erre időt kell szakítani - nincs mese. Lehet másként is, például gyógykészítményekkel kezelni a helyzetet, ez azonban csak pillanatnyi megoldást nyújt.


Ha tehetjük, inkább válasszuk az első utat. Természetes módon erősítsük a szervezetünket. Méregtelenítsünk szaunában, végezzünk rendszeresen szabadtéri testmozgást és töltődjünk fel gyógyvízben.


Nordic walking vagy séta és gyógyfürdő


Nem is hinnénk, mennyit teszünk az egészségünkért, ha rendszeresen sétálunk és gyógyfürdőbe járunk. A mérséklet testmozgással csökken a szisztolés vérnyomás, a gyógyvizes relaxáció közben pedig sokkal kipihentebbekké válunk. Már húsz perc lazítás is hoz eredményt. A stressz megelőzésében az ilyen kombinációs edzések rendkívül hatásosak. Természetesen a nyugodt környezetben elfogyasztott egészséges élelmiszer is hozzájárul ahhoz, hogy kellőképpen kipihenjük magunkat.


Még egyszer tehát: iktassunk be legalább havonta egy gyógyfürdős programot. Kezdjük a napot mondjuk nordic walking sétával. Ezután lazítsunk legalább 20 percet a gyógyfürdőben. Méregtelenítsünk a szaunában, pihenjünk egy nagyot és fogyasszunk nyugodt helyen könnyű egészséges ételeket. Szakítsunk időt az ilyen edzésekre ahhoz, hogy a stresszes helyzetekkel szemben ellenállóbbak legyünk - szükségünk van erre.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média