Hideg miatt kiszáradt bőr - ezt tehetjük, hogy ne ráncosodjunk idő előtt

Fokozottan ráfér a bőrünkre is télen a kezelés. A hideg időjárás kiszáríthatja, emiatt kirepedezhet. Többször tapasztalhatjuk ezt, ha a hidegből mondjuk egy meleg szobába megyünk.

Reklám

Érdemes komolyan venni a hasonló eseteket, ugyanis bőrproblémához vezethet - figyelmeztetnek a szakértők.
Egyrészt tanácsos bőrápoló termékeket használni, másrészt a bőr egészségének megőrzését elősegítő gyógyfürdős kezeléseket is ajánlott igénybe venni. Azok, akik többször találkoznak ezzel a jelenséggel, hajlamosabbak lehetnek a ráncosodásra - állapítják meg. A rendszeres bőrszárazság következménye ez is lehet.


Emiatt tanácsos több vitamint juttatni a szervezetbe, és a folyadékbevitelt is növelni. Egy-egy gyógyfürdőben eltöltött nap is segíthet a helyes egyensúly helyreállításában, ennél azonban hatásosabb, ha kombináljuk speciális masszázzsal, különösen a bőr kezelésére alkalmas kezeléssel.

Szakértők kiemelik, hogy a személyhez igazított kozmetikumok használata is fontos. A vitaminok bevitele a bőrön keresztül is lehetséges, mindezt masszírozás során eszközölni is lehet.

Többször írtunk már a SpaMagazin oldalán olyan terápiákról, amelyek egyebek mellett a bőr ápolásában és egészségesebbé tételében segítenek. Íme, néhány bejegyzés, amelyekben ezekről kezeléséről is szó esik:

 

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média