Mire hazaér a fürdőző, már ki is fejti a hatását a sóban gazdag gyógyvíz

Gyógyvíz BükfürdőA termál- és gyógyvizek sótartalma meghatározó az egészség szempontjából. Kiemelendő például a gyógyvízben található nátrium-klorid gyulladáscsökkentő hatása.

ReklámAkik például Bükfürdőn pihennek a gyógyvízben, számolhatnak vele, hogy a nátrium-klorid segíti őket az egészségük megőrzésében és a gyógyulásban is.


Miben segít a víz sótartalma?


A bőrön keresztül felszívódó nátrium-klorid hamar kifejti a hatását. Ez alkalmas nőgyógyászati és urológiai problémák kezelésére, emellett gyulladáscsökkentő hatása is van. A sós víz lassítja a bőr öregedését, segítségével  könnyebben újulnak meg a sejtek. A sós víz rendkívül jó a bőrproblémákra, növeli a bőr regenerálóképességét. Ezek mellett a büki víz mozgásszervi megbetegedések esetén és ízületi bántalmak leküzdésében is segít.


Orvosi vizsgálatok tanúsítják, hogy ha testhőmérsékletű, nyomelemekben és sóban gazdag vízben fürdőzünk, akkor a fürdés után már két óra múlva megtalálhatóak lesznek a vérünkben a vízből a bőrön át felszívódott jótékony hatású anyagok - olvasható egy szakértő írásában.


A sós víz hasznos a száraz és a zsíros bőrűeknek is. Emellett a pattanással küzdők is bátran alkalmazzák. Gyulladt bőr kezelésére kiváló a nátrium-kloridos gyógyvíz.

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média