A csontritkulás világnapja lesz, ha teheti, rendszeresen járjon szűrésre

Gyógytornával, rendszeres gyógyfürdőbe járással kezelhető a csontritkulás, viszont a megelőzésre is célszerű időt fordítani.

Reklám

Október 20-a a csontritkulás világnapja, ezen a napon több érintett szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy a csontritkulás korai stádiumban felismerhető és kezelhető.


A hazai lakosság tizede szenved osteoporosisban, azaz csontritkulásban. Ez a szám nagy. Sokan még nem is tudják, hogy érintettek lehetnek, ugyanis a betegség az első időszakban nem ad egyértelmű jeleket. Pedig ha időben felismerik, kezeléssel, rendszeres gyógyfürdőzéssel kezelhető, megelőzhető a baj.
Vannak olyan gyógyvizek, amelyek kimondottan alkalmasak a csontritkulás kezelésére. Például a büki gyógyvíz egyik legismertebb hatása, hogy segít az osteoporosis elleni küzdelemben.


Szakértők kiemelik a szűrés fontosságát, a változó korban lévő hölgyeknek különösen fontos a rendszeres vizsgálta. Tévhit azonban, hogy csak az idősödők érintettek. Már fiatalabb korban is jelentkezhetnek a betegség tünetei. Így számukra is fontos a megelőzés.


A tünetkeresőben olvasható: az úszás, a fizioterápia és a gyógytorna is hatásos. Ezzel együtt a gyógyvízben történő pihengetéssel is elérhetők eredmények.>>> Nézze meg, milyen gyógyfürdős kezelések vehetők igénybe.<<<

 Kapcsolódó bejegyzésünk:Segít a gyógyfürdő - 8. rész: Az osteoporosis, a csontritkulás kezelését is támogatja a társadalombiztosító

Reklám

Minden jog fenntartva © 2012 Spamagazin - Készítette: Burkon Média